Az elfelejtett erdő
2020. július 24. írta: Erdőnjáró

Az elfelejtett erdő

Folytatásos ifjúsági meseregény

Nagy-Tóth Hajnalka ifjúsági meseregénye debütál a Vadászerdő Blogon. 

Blogolj velünk felhívásunkra küldte el Nagy-Tóth Hajnalka Az elfelejtett erdő című regényét. 

book-4133883_1920.jpg

Magyarország egy varázslatos természeti érték, a Jávorkúti ősfenyves történetét meséli el a könyv, mely nálunk olvasható először.

Az első részben egy fiatal párt látunk, akik sétára indulnak a reggeli erdőbe, és valami döbbenetes háborúba csöppennek. Bükkfák és fenyők háborújába, ami száz év óta folyik  és még néhány évig el is fog tartani, míg egyikük örökre eltűnik a Bükk-fennsík ormáról.

Egy öreg lucfenyő, a lucok királya meséli el fajtársai történetét, magkoruktól kezdve: miként kerültek messzi külföldről Magyarországra, mi mindenen mentek keresztül, és miért állnak harcban éppen a bükkökkel.

A történet szereplői olyan alakok, akikkel még soha nem találkozott az Olvasó: Fremont, a lucok királya; a Bükk-birodalom királya; Bereniké, a bükk király leánya; a szeszélyes Szélkirálylány, aki mindenhol bonyodalmat okoz, ahol csak megjelenik; és a legtitokzatosabb szereplő, a Vándor, akiről kiderül, hogy mindig is létezett, és mindig eljön, amikor szükség van rá. Voltaképp ő az Anyatermészet fia.

Fogadjátok hát sok szeretettel ezt a mesés köntösbe öltöztetett igaz történetet, mely minden szombaton jelenik meg, csak a Vadászerdő Blogon.

TOVÁBBI RÉSZEK

1. fejezet

2. fejezet

3. fejezet

4. fejezet

5. fejezet

6. fejezet  

A bejegyzés trackback címe:

https://vadaszerdo.blog.hu/api/trackback/id/tr8716076248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása